Keramická forma ve tvaru ZAJÍCE se Vám bude hodit především v době velikonočních příprav. Upečete v ní klasického piškotového nebo máslového zajíce, ale můžete formu využít také k přípravě aspiků, nádivek, paštiky, tlačenky a jiných dobrot.
Forma je z kvalitní keramiky, glazovaná. Před pečením doporučujeme pečlivě vymazat tukem a vysypat moukou, aby byly zachovány při vyklopení z formy všechny detaily.
Keramika výborně vede teplo a proto zapékáním a pečením v keramice dosáhnete ekonomické přípravy jídel, pokrmy "dojdou" - zdroj vypínáte s předstihem.
Nádoby z keramiky mají dlouhou životnost a při správném zacházení Vám vydrží několik let. Je ale nutné dodržovat určité zásady manipulace s nádobím. Výrobek má velmi vysoké pnutí, nesnáší proto okamžité rychlé teplotní změny - tepelný šok.
Mezi formou a dnem trouby musí být zajištěno proudění vzduchu, takže vždy pokládejte výrobek na mřížku.
Je nutné dát studenou formu do studené trouby a pak teprve zapnout.
Forma je vhodná do jakéko